Είσοδος

Λίγα λόγια για εμάς...

Καλώς ήρθατε

Το ΑΧΟΝ NEAPOLI είναι μέλος του δικτύου ΑΧΟΝ ...

(περισσότερα)

Another language is a another vision of life.

~Federico Fellini

Axon Neapoli @ Facebook

Μαϊ112009

Εκπαιδευτικά μέσα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
PDFΕκτύπωσηE-mail

Στον Όμιλο ΑΧΟΝ ακολουθείται ένα πρωτοπορειακό σύστημα στο οποίο έχουν ενσωματωθεί σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα:

GROUP 5 - 9 ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Τα τμήματα του ΑΧΟΝ έχουν περιορισμένο αριθμό σπουδαστών γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στον καθηγητή να απευθύνει στον καθένα περισσότερες φορές το λόγο. Η διάταξη της αίθουσας καθώς επίσης και το ότι τα τμήματα αποτελούνται από άτομα της ίδιας ηλικίας και του ιδίου επιπέδου δημιουργούν τις συνθήκες για να εφαρμόζονται βασικές παιδαγωγικές αρχές όπως: ευγενής άμυλα και διαρκής συμμετοχή του σπουδαστή στο μάθημα.

ΒΙΝΤΕΟΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η ύλη των βιβλίων που διδάσκονται στον ΑΧΟΝ είναι συνδεδεμένη με βιντεομαθήματα, τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εμπέδωση της. Τα βιντεομαθήματα καθιστούν τη μάθηση πιο ευχάριστη και την απομνημόνευση λιγότερο βαρετή. Επίσης συμβάλλουν στην διαρκή ενεργοποίηση του σπουδαστή.

SLIDES
Κάθε μάθημα που διαδάσκεται στον ΑΧΟΝ συνοδεύεται από μια σειρά slides, τα οποία προσφέρουν στο σπουδαστή ευκαιρίες κατανόησης των μηχανισμών λειτουργίας και αποτελεσματικής χρήσης της διδασκόμενης γλώσσας. Είναι δε γνωστό οτι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Αποτελεί δε η προβολή της εικόνας αιτία συζήτησης.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου
Ο ΑΧΟΝ επιλέγει να διδάσκουν στα τμήματα του καθηγητές πτυχιούχοι ελληνικού ή ξένου Πανεπιστημίου, διότι έχουν διδαχθεί παιδαγωγικές μεθοδολογίες, μεταδοτικότητα, ψυχολογία.
Εντάσσει δε τους καθηγητές του σε μια διαδικασία επιλογής και σεμιναρίων προκειμένου αυτοί να είναι γνώστες του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΧΟΝ πριν μπουν στην αίθουσα να διδάξουν.

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ
Το διδακτικό υλικό επιλέγετε αφ' ενός μεν με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια τα οποία έχει θέσει. Τo Τμήμα Ζωντανών Γλωσσών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Συμπληρώνονται δε με τα συγγράματα ΑΧΟΝ προκειμένου η κατάρτιση του σπουδαστή να είναι πληρέστερη.

CONVERSATION CLASS
Ξεχωριστό μάθημα μια φορά εβδομαδιαίως με δεύτερο καθηγητή το οποίο σκοπό έχει αυστηρά και μόνο τον ζωντανό λόγο, διότι πιστεύουμε οτι εάν η γλώσσα δεν μιλιέται, είναι σαν να μην την γνωρίζουμε. Προκειμένου να επιτύχουμε το δοκούν εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές όπως μαγνητοφώνηση σπουδαστών, χρήση FLASH CARDS,κ.α.

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ο ΑΧΟΝ εφήρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και καθιέρωσε τα μαθήματα με βιντεοσκοπήσεις.Κάθε 40 μέρες βιντεοσκοπείται η τάξη και ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να συνειδητοποιεί τα λάθη του, να τα θυμάται και να τα διορθώνει. Επίσης μαθαίνει από τα λάθη των άλλων, που βλέπει κατά τη διόρθωση.Το μάθημα αυτό είναι πολύ ευχάριστο και πολύ ενδιαφέρον. Αποτυπώνονται στη μνήμη του σπουδαστή οι σωστές συνομιλίες, τις οποίες και καλείται να χρησιμοποιεί στο εξής.

CD - ROM (MULTIMEDIA PROGRAM)
Ένα ατομικό μάθημα μια ώρα τη εβδομαδιαίως ο κάθε σπουδαστής όπου με τη χρήση των multimedia αυτενεργώντας και δημιουργώντας κατά τη διάρκεια του "ζει" εξατομικευμένα όλη τη διδασκόμενη ύλη.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ για κάθε διδακτική ώρα (παρουσίες, απουσίες, διάβασμα, συμμετοχή, αφομοίωση, ύλη που διδάχθηκε, παρατηρήσεις)
TESTS, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, MOCK TEST F.C.E, C.A.E, C.P.E.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε κάθε απουσία.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ (μαθητών Δημ, Γυμν, 20/12. 9/3)
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ(κάθε 2 μήνες)
EXTRA OFFICE HOURS
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:D.O.S, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ


Το πλούσιο αυτό υλικό που έχει δημιουργηθεί ειδικά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών του Δικτύου ΑΧΟΝ, έρχονται να στηρίξουν οι πρωτοποριακές on line εφαρμογές όπως: Online Αξιολόγηση Καθηγητών, Online Αξιολόγηση Σπουδαστών, Online τεστ Κατάταξης Σπουδαστών, Online Σεμινάρια Επιμόρφωσης Καθηγητών, Online Διοικητικά Σεμινάρια καθώς και Online Εκμάθηση Πληροφορικής απλών και εξιδικευμένων προγραμμάτων.

 

Παλαιότερα η επικοινωνία στην ξένη γλώσσα γινόταν με το ταχυδρομείο και το fax γι' αυτό και η διδασκαλία της εστιαζόταν στη γραφή και στην ανάγνωση. Από τότε, τα μέσα επικοινωνίας εξελίχθηκαν ραγδαία, όχι όμως και η εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες. Έτσι "Listening & Speaking" υστερούν σε σχέση με "Reading & Writing".

Αυτό το κενό έρχονται  να καλύψουν το INGLISH.


                               Listening & speaking with songs
Αυτοπεποιήθηση στη χρήση της ξένης γλώσσας, βελτίωση στην ικανότητα έκφρασης, ανάπτυξη της κοινωνικότητας, εκτόνωση μέσα από το τραγούδι.


                               Listening & speaking with sportscasting
Η κατανόηση της ξένης γλώσσας γίνεται συνήθεια, χωρίς υπότιτλους, μέσα από ένα περιβάλλον οικείο, άμεσου ενδιαφέροντος, με πολλές κοινές λέξεις.

                               Listening & speaking with movies
Η μορφή και τα εκφραστικά μέσα χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδυκνείονται καλύτερα οι πληροφορίες του περιεχομένου και να είναι προσιτή η κατανόηση στη γλώσσα του ομιλητή.

                            Reading & writing with the Internet
Η στοχευμένη αναζήτηση, καλλιεργεί την αναλυτική και συνθετική σκέψη, ενώ παράλληλα εξασκεί την ξένη γλώσσα και την πληροφορική.

    

Και τέλος ότι ποιο σύγχρονο στην εκμάθηση                   

 

 

Alfametono

Ο νέος τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσων ξεκινά από εσάς. Εσείς τι τύπος είστε; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους τύπους ευφυίας κάντε κλικ στο alfametono

Τελευταία Ενημέρωση στις Σεπ122011

AXON ΝΕΑΠΟΛΗ

Υπεύθυνος: ΜΠΙΛΕΡΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ,  Διεύθυνση: Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 5, Τηλέφωνο: 2310-544704, axonneapoli@axon.gr, Εξεταστικό Κέντρο:KEYCERT,