Είσοδος

Another language is a another vision of life.

~Federico Fellini

Axon Neapoli @ Facebook

Μαϊ272010

Ιταλικά

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
PDFΕκτύπωσηE-mail

Ιταλικά

Τα Ιταλικά (italiano ή lingua italiana) είναι Ρομανική γλώσσα που ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Τα πρότυπα Ιταλικά βασίζονται σε Τοσκανικές διαλέκτους και είναι κατά κάποιο τρόπο ενδιάμεσα μεταξύ των γλωσσών της Νότιας Ιταλίας και των Γαλατορομανικών γλωσσών του Βορρά. Όπως πολλές γλώσσες που γράφονται με το Λατινικό αλφάβητο, τα Ιταλικά έχουν διπλά σύμφωνα. Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο στενή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου.

(Πηγή: Βικιπαίδεια)

Μια ξένη γλώσσα είναι ένα ακόμη «μάτι» στον κόσμο κι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς ένα λαό και την κουλτούρα του. Η Ιταλία είναι μία χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση, είναι η χώρα του Da Vinci, του Michelangelo,του Umberto Eco, του Pavarotti,του Ramazzotti και του Armani.

Τα Iταλικά αποτελούν μία από τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη. Εφόσον η Ιταλία είναι μία χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία, η ιταλική γλώσσα θεωρείται μεγάλο προσόν στην αγορά εργασίας. Λόγω των εμπορικών, οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας το να μπορεί κάποιος στις μέρες μας να μιλάει Ιταλικά θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα. Επιπλέον, η Ιταλία είναι μία χώρα που προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου και πολλοί είναι εκείνοι που την προτιμούν ανάμεσα στις χώρες του εξωτερικού για σπουδές σε τομείς όπως οι Καλές Τέχνες, η Ιατρική, η Αρχιτεκτονική, η Νομική, η μόδα.

Τα φροντιστήρια ASSOS έχουν δημιουργήσει ευέλικτα προγράμματα Ιταλικής Γλώσσας που απευθύνονται σε σπουδαστές και εργαζόμενους όλων των επιπέδων και σας οδηγούν στις εξετάσεις του Ιταλικού Ινστιτούτου, των Παν/μίων της Περούτζια και της Σιένα με απόλυτη επιτυχία.

Πτυχία Ιταλικού Ινστιτούτου

Τα πτυχία του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και Αθηνών απευθύνονται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα και επιθυμούν να πιστοποιήσουν τη γνώση τους στην Ιταλική Γλώσσα. Τα πτυχία αυτά αναγνωρίζονται μόνον εντός Ελλάδος από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Υπάρχουν δύο πτυχία : το Diploma di Lingua Italiana σε επίπεδο B2 (αντίστοιχο του Λόουερ στα Αγγλικά) και το Diploma Superiore Di Lingua e Cultura Italiana σε επίπεδο Γ2 (αντίστοιχο του Προφίσενσυ στα Αγγλικά), μαθήματα για το τελευταίο γίνονται μόνον στους χώρους του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Πτυχία Πανεπιστημίου της Περούτζια (CELI )

Τα πτυχία του Πανεπιστημίου της Περούτζια είναι σε πέντε επίπεδα εκ των οποίων τα τέσσερα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα πτυχία CELI χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, καθώς και από τον ΑΣΕΠ . Πιο συγκεκριμένα τα πτυχία CELI 3 και 4 αποτελούν προϋπόθεση για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, καθώς και για όποιον ενδιαφέρεται να εργαστεί στην Ιταλία.

Πτυχία Πανεπιστημίου της Σιένα (CILS )

To Παν/μιο της Σιένα χορηγεί πτυχία σε 4 επίπεδα , τα CILS 1, 2,3 και 4, τα οποία είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως και αποτελούν προϋπόθεση για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει σπουδές ή και να εργαστεί στην Ιταλία.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής δημιούργησε δύο εξετάσεις που αντιστοιχούν στα επίπεδα Β2 (καλή γνώση -Λόουερ στα Αγγλικά) και Γ1 (πολύ καλή γνώση-Advanced στα Αγγλικά). Αναμένεται να δημιουργηθεί επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση).

Πρόγραμμα Σπουδών Ιταλικών

Γλώσσα Τάξη Επίπεδο Διάρκεια
 
Ιταλικά      
  Elementare Celi 1,2 8 μήνες
  Medio Celi 3, Diploma (ΚΠΓ) 8 μήνες
  Avanzato Celi 4 (ΚΠΓ) 8 μήνες
  Superiore Celi 5 (ΚΠΓ) 8 μήνες
  Avanzato - Superiore Celi 4,5 (KΠΓ) 14 μήνες
  ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σεπ122011

AXON ΝΕΑΠΟΛΗ

Υπεύθυνος: ΜΠΙΛΕΡΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ,  Διεύθυνση: Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 5, Τηλέφωνο: 2310-544704, axonneapoli@axon.gr, Εξεταστικό Κέντρο:KEYCERT,